Środa
22.02.2006
nr 053 (0206 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: przepis na kiełbasę z knieji.... :/  (NOWY TEMAT)

Autor: Tasak  godzina: 21:07
wchodze na portal knieja.pl, a na stronie startowej przepis na kiełbasę z dzika i.... konia. tak z konia, jak komuś to przechodzi przez gardło to smacznego bo ja bym się czuł tak jakbym miał zjeść psa, w koncu jedno i drugie to przyjaciel człowieka, a szczególnie myśliwego. obrzydlistwo (www.knieja.pl/przepis.php?k=2&id=98)

Autor: Desperado  godzina: 22:13
Między bajki trzeba włozyć opinie o podwyższaniu jakości wędlin końskim mięsem, podobnie jak i to że salami się robi z mięsa osła.... Niech z osła kiełbasy robi kto chce, ale salami to się prawa nazywać nie ma, bo by się pan Pick obraził i z nieba paluchem by pogroził. Tak też prawa nie ma nazywać się polską kiełbasą ta co zawiera koninę. Chyba że robiona była przez ,,darciuchów” i ,,szmachciarzy”. Włosi i Francuzi mogą się zażerać mięsem polskich koni ale ja osobiście stopuje, nawet mając do ich kuchni szacunek. Koń to zwierze szlachetne pomijajć jego przeznaczenie. Jest wrośnięty w historię i kulturę naszego kraju na tyle że przez szacunek do niego wole go widzieć inaczej. Nie chcę się chwalić ale dołożyłem do wykupu pewnego konia na targu w Skaryszewie 500 PLN. Koń trafił do schroniska i ma się jak najlepiej. POZDR...