Środa
15.06.2011
nr 166 (2145 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Wątróbka z sarny

Autor: mariandzik  godzina: 19:51
A spróbuj podlać tak przygotowaną wątróbkę rosołem, poddusić i zaciągnąć na koniec śmietaną. Tylko takie modyfikacje: w przyprawach dominuje majeranek, wątróbka nie może być zbytnio wysmażona do duszenia i smażona w mace, nie w bułce. Po dodaniu śmietany dusić jeszcze z 10 min. Polecam, ale i tak dla mnie najlepsze są kotleciki, które to własnie dziś na obiad wcinałem, z wątroby kozła strzelonego w poniedziałek. Teraz w zlewie moczę się płuca na krokiety, sewrce ozorek i jądra na jakąś potrawkę. Cynadrów z kozła jeszcze nie próbowałem i dlatego pójdą na pierwszy ogień. Jeśli są takie jak z dzika to rewelacja, tylko trzebaby było kilka kozłów na jedną potrawę strzelić.