Środa
15.06.2011
nr 166 (2145 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: potrawy z szynki

Autor: Reign  godzina: 06:17
Witam Kiedyś peklowałem i wśród szynek schabów była też karkówka i tak jakoś nieszczęśliwie nie zauważyłem ,że poszedł w nią jakiś odprysk od kuli. Zauważyłem jak wyciągnąłem z solanki. Rozciołem i jakoś pachniało inaczej ale nie zepsutym po prostu inaczej .Sprawdziłem szynkę ok. Poprzecinałem karkówkę wdłuż ,przetarłem dodatkowo suchą solą i do wędzarni a z wędzarni prosto do grochówy bez dosalania zupy, i w słoiki. Wyszło smacznie, fantastycznie , bez komplikacji fizjologicznych. Choć ja byłem białą myszą jeśli chodzi o pierwszy słoik... Darzbór Reign