Środa
28.09.2011
nr 271 (2250 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Do smakoszy

Autor: konopielek  godzina: 08:00
piżmak tu (www.ehow.com/how_2067089_cook-muskrat.html) tu z archiwum (forum.lowiecki.pl/read.php?f=11&i=285115&t=285071)

Autor: jurek123  godzina: 08:59
Piżmak nie ma żadnego specyficznego zapachu jeśli zostanie pozbawiony gruczołu zapachowego. Kiedyś kiedy strzelałem dużo piżmaków tuszki gotowałem psom. Proszę mi wierzyć że nie było żadnego odrażającego zapachu podczas gotowania a mięso wyglądało całkiem ładnie .Pozdrawiam

Autor: Cyzio  godzina: 13:47
Witam. A zapewniam że jest zjadliwy a tak z dobrymi przyprawami. Pozdrawiam. ps jako mlody ,,ćwiek,, zjadlam kawałek bo twierdzono że to nutria.A te mialem w klatkach.

Autor: Kocisko  godzina: 14:28
Mięso piżmaka ma lekki zapaszek cos jakby trzcina, tatarak etc. Czerwone jak u zająca, bardzo szybko sie gotuje. W konsystencji podobne do młodej wołowiny.

Autor: Desperado  godzina: 21:52
Tekst typu jest zjadliwy w kontekście forum kulinarnego które ma kreować kuchnię nie tyle może przerośniętą w jakieś delicje co prostą z prostych rzeczy, na bazie ekstremów z ekstremalnie powiem kulturowo produktów, uznam za zjadliwy ale nie smaczny. Zjadliwe jest wszystko oprócz tego co nie truje. Sczurzy ogon jest ponoć trujący. Ponoć. Ja jestem ciekawy czy piżmaczy też. Niech odpowiedzą smakosze. POZDR......