![]() |
Wtorek
22.01.2013nr 022 (2732 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Szynka dojrzewająca z dzika?? Autor: mariandzik godzina: 18:08 Widzę Kominku, że podpasował Ci mój przepis. Cieszę się z tego bardzo. Mogłem się chociaż jakos zrewanżować za wspaniały przepis na Twoją szynkę. Dawno robiłem, bo mało czasu i odpowiednich sztuk nie miałem, ale będe musiał poczynić, bo już się stęskniłem. Januszu - agarturcari pisał o szynce. 1,5 kg schab oczywiście będzie dobry po 10 dniach w temperaturze pokojowej - śmiało, ale szynka pewnikiem będzie wisiała dłużej, ze względu na kształt - jest po prostu grubsza. Jeśli 1,5kg szynka jest już b/k to można ją na dwie części i zrobić 2 sztuki jak schab. Chyba nawet będą ładniejsze, jeśli jest to cały udziec po wytrybowaniu kości. Jeśli to ładna, cała, 1,5 kg sztuka, to można robić całą i będzie piękna. Jedno jest pewne - przy tym sposobie solenia na pewno musi być b/k. Pozdrawiam. |