![]() |
Środa
03.07.2013nr 184 (2894 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Jądra Autor: maxi062 godzina: 08:23 czy do jedzenia jadra maja być świeże czy można je mrozić ? Autor: URO godzina: 08:46 Jak mają zimno jaja, to się kurczą:) Autor: Piotr Brzeziński godzina: 09:51 Można też ponacinać lekko błony, wszucić na chwilę do wrzątku, obrać z błon, pokroić w plastry, obsmażyć soute, polać sosem malinowym :) Autor: URO godzina: 11:18 ha... można też ususzyć zapeklowane surowe plasterki i cmokać na ambonie w oczekiwaniu na następnego wąsacza.:) Autor: Kosmaty godzina: 17:51 Jądra mojego pierwszego byka po obraniu z błon (nie trzeba parzyć) i pokrojeniu w plastry, posolone i popieprzone wyjądowały na chwilę na patelni z zesmażoną cebulą. DELICJE !!! Kolejne, które jadłem za długo przetrzymałem na patelni i zrobiły się gumowate. Wniosek z tego taki, że podobnie jak z kalmarem, czy krewetkami, jądra do potrawy dodajemy na końcu i po chwili zdejmujemy z ognia. Polecam. SMACZNEGO!!! Autor: URO godzina: 18:44 Może ktoś z klubu safari przywiózł jaja słonia lub bawołu i podzieli się opinią nt. smaków? Ja wymiękam. Autor: zygi godzina: 21:28 URO jesteś niesamowity w tej kwestii. Pozdrawiam. |