Środa
03.07.2013
nr 184 (2894 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Jądra

Autor: maxi062  godzina: 08:23
czy do jedzenia jadra maja być świeże czy można je mrozić ?

Autor: URO  godzina: 08:46
Jak mają zimno jaja, to się kurczą:)

Autor: Piotr Brzeziński  godzina: 09:51
Można też ponacinać lekko błony, wszucić na chwilę do wrzątku, obrać z błon, pokroić w plastry, obsmażyć soute, polać sosem malinowym :)

Autor: URO  godzina: 11:18
ha... można też ususzyć zapeklowane surowe plasterki i cmokać na ambonie w oczekiwaniu na następnego wąsacza.:)

Autor: Kosmaty  godzina: 17:51
Jądra mojego pierwszego byka po obraniu z błon (nie trzeba parzyć) i pokrojeniu w plastry, posolone i popieprzone wyjądowały na chwilę na patelni z zesmażoną cebulą. DELICJE !!! Kolejne, które jadłem za długo przetrzymałem na patelni i zrobiły się gumowate. Wniosek z tego taki, że podobnie jak z kalmarem, czy krewetkami, jądra do potrawy dodajemy na końcu i po chwili zdejmujemy z ognia. Polecam. SMACZNEGO!!!

Autor: URO  godzina: 18:44
Może ktoś z klubu safari przywiózł jaja słonia lub bawołu i podzieli się opinią nt. smaków? Ja wymiękam.

Autor: zygi  godzina: 21:28
URO jesteś niesamowity w tej kwestii. Pozdrawiam.