![]() |
Poniedziałek
25.09.2006nr 268 (0421 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Słonina (NOWY TEMAT) Autor: Arturo godzina: 13:27 Mam duży kawałek wędzonej słoniny.Jadłem kiedyś taką fajną słoninę krojoną w plastry jako zakąskę do wódki. Była słona i jakby oblepiona przyprawami. Może ktoś wie jak ją przygotować? Autor: kominek godzina: 22:03 Jeśli masz już słoninę wędzoną to nic tylko dokupić gorzały zaprosić kolegów i degustowaś. Proporcja to ok.1 kg słoniny i 2 litry i dwuch kolegów :-))) Pozdrawiam PS Gdybyś miał czasem surową świeżą słoninę grubą na trzy palce to chętnie Ci podpowiem jak z tego zrobić rarytas. Autor: Rakrzes godzina: 23:39 ad Arturo zajrzyj tutaj (www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=14&i=5545&t=5545), choć to raczej dotyczy surowej słoniny, ale... DB Rakrzes |