Poniedziałek
25.09.2006
nr 268 (0421 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Słonina  (NOWY TEMAT)

Autor: Arturo  godzina: 13:27
Mam duży kawałek wędzonej słoniny.Jadłem kiedyś taką fajną słoninę krojoną w plastry jako zakąskę do wódki. Była słona i jakby oblepiona przyprawami. Może ktoś wie jak ją przygotować?

Autor: kominek  godzina: 22:03
Jeśli masz już słoninę wędzoną to nic tylko dokupić gorzały zaprosić kolegów i degustowaś. Proporcja to ok.1 kg słoniny i 2 litry i dwuch kolegów :-))) Pozdrawiam PS Gdybyś miał czasem surową świeżą słoninę grubą na trzy palce to chętnie Ci podpowiem jak z tego zrobić rarytas.

Autor: Rakrzes  godzina: 23:39
ad Arturo zajrzyj tutaj (www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=14&i=5545&t=5545), choć to raczej dotyczy surowej słoniny, ale... DB Rakrzes