![]() |
Poniedziałek
22.08.2011nr 234 (2213 ) ISSN 1734-6827 Wiedza i edukacja Temat: Powtórne gotowanie czerepu kozła?? Autor: dudekkopovy godzina: 06:57 kolego na pewno nic się nie stanie jak dogotujesz 30 min. robiłem tak kilka razy nie ma to negatywnego wpływu na jakość preparacji. trzymaj go w między czasie w wodzie jak wyschnie to będzie trudno dokładnie spreparować darz bór Autor: marcino godzina: 08:33 dogotuj - ale nie trzymaj się kurczowo minut - po prostu jak już będą tkanki miękkie wyjmij i dokończ preparację Autor: HAN godzina: 09:35 najlepiej żony zapytać,one to najlepiej wiedzą kiedy mięso gotowe ;-) żarcik dogotuj do stanu jak zawsze i będzie ok Autor: RR-11 godzina: 10:11 Dogotować ale w czystej wodzie i umytym garnku (usunąć z niego tłuszcz i tzw szumowinę). Ja zawsze przed gotowaniem obielam łeb i moczę go 2x w wodzie przez noc w celu pozbycia się jak największej ilości farby. Łeb po wygotowaniu jest bielszy i łatwiej się utlenia w perhydrolu. |