Poniedziałek
22.08.2011
nr 234 (2213 )
ISSN 1734-6827

Wiedza i edukacja



Temat: Powtórne gotowanie czerepu kozła??

Autor: dudekkopovy  godzina: 06:57
kolego na pewno nic się nie stanie jak dogotujesz 30 min. robiłem tak kilka razy nie ma to negatywnego wpływu na jakość preparacji. trzymaj go w między czasie w wodzie jak wyschnie to będzie trudno dokładnie spreparować darz bór

Autor: marcino  godzina: 08:33
dogotuj - ale nie trzymaj się kurczowo minut - po prostu jak już będą tkanki miękkie wyjmij i dokończ preparację

Autor: HAN  godzina: 09:35
najlepiej żony zapytać,one to najlepiej wiedzą kiedy mięso gotowe ;-) żarcik dogotuj do stanu jak zawsze i będzie ok

Autor: RR-11  godzina: 10:11
Dogotować ale w czystej wodzie i umytym garnku (usunąć z niego tłuszcz i tzw szumowinę). Ja zawsze przed gotowaniem obielam łeb i moczę go 2x w wodzie przez noc w celu pozbycia się jak największej ilości farby. Łeb po wygotowaniu jest bielszy i łatwiej się utlenia w perhydrolu.